Ny ejerkreds i Australian Bodycare

September 2015

Efter en række år med tilfredsstillende resultater har Brian Huus, der ejer Australian Bodycare, inviteret Dansk Generationsskifte med som investor. Det sker samtidig med, at Jan Kruse Hansen bliver ny adm. direktør og ny medejer. Virksomheden, der bl.a. producerer hår & hudplejende produkter med australsk Tea Tree Oil, er dermed klar til at erobre en større bid af det europæiske marked.

“Australian Bodycare har fået godt fat på især det engelske marked, og samlet set har vi nu en eksport på over 50% af omsætningen, men vi er kun marginalt tilstede på f.eks. det svenske og det store tyske marked. Med en ny investor og Jan Kruse Hansen, der har en mangeårig baggrund med international salg i medicinalbranchen, så starter vi forhåbentligt en ny ekspansiv æra. På produktsiden følger vi også trop med nyheder i 2016,” siger Brian Huus, der fortsætter som produktionsdirektør og beholder en aktiepost på 30%.

Erfaren direktør
Jan Kruse Hansen, der bl.a. har været i mere end 10 år hos Orifarm, heraf 6 som koncerndirektør, udtaler i forbindelse med sit medejerskab:

“Jeg har længe haft den intention, at mit næste job skulle være som medejer, og allerhelst inden for en branche jeg kender, og så i øvrigt med et produkt der er unikt. Det synes jeg, at Australian Bodycare har med produkterne, baseret på tea tree oil, som er svampe- og bakteriedræbende. Markedet for hudplejeprodukter baseret på naturlige ingredienser vil være støt stigende i Europa, fordi brugerne søger mere og mere information om naturlige produkter, der har dokumenteret effekt.”

Ud over salget af produkter med tea tree oil, under branded Australian Bodycare, er virksomheden samarbejdspartner for en række virksomheder, der vil have udviklet og produceret produkter til hud og hår i deres eget mærke.

En ønskecase
Det her er en ønskecase for Dansk Generationsskifte A/S, udtaler Jens Heimburger:

“Vores mål er at være forbindelsesledet mellem ejer lederen, der ønsker helt eller delvist at afhænde sin virksomhed til en direktør, der ønsker at være medejer. I det her tilfælde, er det ikke på grund af ejerens alder, men fordi Brian Huus ønsker at styrke virksomheden kompetencemæssigt i salgsorganisationen. Virksomheden er veldrevet, har foretaget store investeringer i produktionsanlægget gennem de seneste år og har et godt omdømme. Denne platform skal udnyttes til mere vækst.”

Fakta:
Tea Tree Oil antiseptiske olie (Melaleuca alternifolia). Tea Tree Oil har gennem tiderne været kendt og benyttet af Australiens Aboriginals for sin svampe- og bakteriedræbende effekt.

Australian Bodycare Continental 2012 ApS, har egen produktion på fabrikken i Vissenbjerg. Selskabets produkter inden for hudpleje sælges i dag på 18 markeder.

Brian Huus overtog Australian Bodycare Continental 2012 ApS i 2012.