Mobilex A/S får nye medejere som led i generationsskifte

Juni 2019

 
Mobilex A/S, der er en af Danmarks største leverandører af hjælpemidler til ældre, har valgt at sælge majoriteten til investeringsselskabet Tema 65+, som drives af Dansk Generationsskifte.
Lars Nygaard, som stiftede Mobilex A/S i 2003 sammen med sin hustru Tonnie Nygaard, udtaler i forbindelse med handlen: ”Mobilex har været i konstant vækst, hvilket ikke mindst skyldes at vi har fået godt fat i de tysktalende lande, så potentialet i virksomheden er absolut tilstede, også fordi befolkningen i Europa bliver ældre med hastige skridt. Det potentiale vil vi gerne udvikle sammen med teamet bag Dansk Generationsskifte samtidig med at Thomas Nygaard Christensen bliver administrerende direktør. Vi har fundet en model, hvor vi fortsætter i virksomheden og jeg ser selv frem til at være aktiv indenfor produktudvikling og indkøb kombineret med bestyrelsesarbejdet i Mobilex”.

Direktøren investerer selv i Mobilex

Thomas Nygaard Christensen, der blev ansat som udviklingsdirektør i 2017, sætter sig nu for bordenden i den daglige drift og bliver samtidig medejer af Mobilex A/S. Han udtaler i forbindelse med sin nye rolle: ”Mobilex’ forretningsfilosofi og DNA bygger på at være en virksomhed, som vores forhandlere kan stole på i alle sammenhænge. Dvs. en kvalitetsbevidst og troværdig leverandør af ikke-elektriske hjælpemidler på det europæiske marked med direkte salg og udvikling af egne produkter. Når nu jeg har valgt at investere med i Mobilex, er det fordi vi kan og skal gøre mere af det samme på flere markeder. Vi har en enkel forretningsmodel, som er skalerbar og så er det jo positivt for alle i Mobilex, at vi er en virksomhed i vækst”.

Mobilex rammer den demografiske udvikling

Jens Heimburger fra Dansk Generationsskifte bliver ny bestyrelsesformand i Mobilex og udtaler i forbindelse med transaktionen: ”Mobilex er spot on i forhold til vores investeringsselskab Tema 65+ Invest. Der er tale om et glidende generationsskifte og virksomheden nyder godt af, at der kommer flere og flere ældre. Ovenikøbet er det en meget veldrevet virksomhed, så vi skal ikke ind og ændre på noget, men blot støtte op om yderligere eksportinitiativer og produktudvikling”. Jens Heimburger forklarer endvidere: ”Dette er den anden virksomhed, som vi investerer under Tema 65+ Invest, som vi har etableret sammen med Christian Thygesen. I løbet af det næste år forventer vi at købe yderligere 2-3 virksomheder”.

Fakta

Mobilex A/S blev stiftet i 2003 af Lars og Tonnie Nygaard.

Lars Nygaard har siden 1989 været involveret i branchen for hjælpemidler til personer med funktionsnedsættelse, som bestyrelsesmedlem, direktør og medejer af en række forskellige selskaber.

Mobilex A/S har hovedsæde i Skanderborg, hvor lager og kundebetjening er placeret. Derudover har virksomheden egne salgskonsulenter i Tyskland, Østrig, Schweiz og Italien.

Mobilex A/S’ kunder tæller bl.a. danske kommuner og regioner, samt private forhandlere i ind- og udland. Det største marked er Tyskland, hvor produkterne primært afsættes til Sanitetshuse.

Alene det tyske marked for hjælpemidler til personer med funktionsnedsættelse vurderes at udgøre mere end 60 mia. DKK årligt.

Tema 65+ Invest I A/S blev stiftet i 2018 af Dansk Generationsskifte i partnerskab med den tidligere borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Christian Thygesen, samt en række private investorer.

Tema 65+ Invest I A/S investerer i små og mellemstore danske virksomheder med fokus på produkter og serviceydelser rettet mod den stigende ældrebefolkning i Danmark.

Kontakt

Lars Nygaard
Stifter, Mobilex A/S
+45 20 96 47 74

Thomas Nygaard Christensen
Adm. direktør, Mobilex A/S
+45 53 85 84 64

Jens Heimburger
Adm. direktør, Dansk Generationsskifte Rådgivning A/S
+45 20 74 85 85