GEA køber leverandøren Scan-Vibro

September 2014

Svendborg-virksomheden Scan-Vibro bliver nu købt af sin største kunde, GEA Process Engineering i Søborg.

Som leverandør af såkaldte vibrationsmaskiner, har Scan-Vibro formået at gøre sig så uundværlig for ingeniørgiganten GEA, at sidstnævnte nu vælger helt at opsluge sin underleverandør.

“Produkterne fra Scan-Vibro spiller en vigtig rolle for os. Nu får vi mulighed for at raffinere Scan-Vibro-produkterne yderligere, så de passer optimalt ind i vores systemer og dermed giver os en yderligere konkurrencefordel”, siger Niels Erik Olsen, direktør i GEA Process Enginering.

Scan-Vibro har siden 1949 leveret maskineri til fødevare-, medicinal- og kemiindustrierne. Specialet er vibrerende transportbånd og industrisigter, som først og fremmest er et uundværligt element i fødevareindustrien – således også i de gigantiske produktionsanlæg til fremstilling af mælkepulver, som i de seneste år er blevet et speciale for GEA.

Generationsskifte
Scan-Vibro, som har ca. 60 medarbejdere, var indtil for få år siden en familieejet virksomhed. Familien solgte dog aktiemajoriteten til virksomheden Dansk Generationsskifte, der tilbyder mindre familieejede virksomheder at finde en ny ejerstruktur.

I fremtiden vil virksomheden operere under navnet GEA Scan-Vibro.

“Det her er en rigtig god dag for Scan-Vibro. Ved at blive en del af GEA-familien kan vi udnytte de synergier, der er i en stor global organisation, og vi kan derved udvikle og skabe større vækst for Scan-Vibro. Det er en fordel for virksomheden og for kunderne,”siger Steen Larsen, adm. direktør og tidligere medejer af Scan-Vibro.

Vibrationsteknologien fra Scan-Vibro er således den sidste brik, GEA mangler, for at kunne kontrollere samtlige nøgleteknologier i de produktionsanlæg, som virksomheden leverer til mejeriindustrien. Og ifølge Niels Erik Olsen er det vigtigt at kunne tilbyde de store mejerivirksomheder, at give dem skræddersyede teknologiløsninger i samtlige dele af produktionsprocessen.