Diætisthuset får nye ejere og direktør

November 2021

 
Diætisthuset (Diætklinikken ApS), der er Danmarks største kæde af diætister med 40 klinikker fordelt over hele landet, har netop solgt en majoritet af kapitalandelene i selskabet til investeringsselskabet Tema 65+ Invest II A/S under Dansk Generationsskifte. Ægteparret Gitte Dreyer og Frederik Larsen, som startede selskabet i 2007 med en enkelt klinik i Roskilde, fortsætter som medejere og bestyrelsesmedlemmer fremadrettet: ”Det er med en vis stolthed, at vi i dag kan byde Dansk Generationsskifte velkommen i ejerskabet af Diætisthuset. Vi har gennem hårdt og dedikeret arbejde opbygget Diætisthuset til at være Danmarks største selskab inden for diætistområdet og har derfor søgt efter den rette partner til at løfte os til det næste niveau. Med Dansk Generationsskifte med på holdet kan vi nu gennemføre spændende strategiske tiltag, der vil gøre det muligt at hjælpe endnu flere danskere med livsstilsændringer gennem specialiseret kostvejledning”, fortæller Gitte Dreyer og Frederik Larsen, stiftere og medejere af Diætisthuset.

Unikt koncept giver attraktivt forretningsgrundlag

Hos Dansk Generationsskifte forklarer partner Christian Thygesen at Diætisthusets unikke koncept medfører helt særlige muligheder: ”Vi har nøje fulgt den imponerende udvikling i Diætisthuset, som på få år har skabt en landsdækkende kæde af kliniske diætister, der tilbyder specialiseret kostvejledning i faste koncepter med dokumenteret effekt. Det er vores vurdering, at selskabets særlige tilgang, med løbende opfølgning gennem regelmæssige konsultationer, sikrer effekt for kunderne og danner et solidt grundlag for forretningen. Desuden er oplevelsen den samme på tværs af landet, hvilket åbner interessante muligheder for andre segmenter end blot lokale borgere”, forklarer partner i Dansk Generationsskifte, Christian Thygesen.

Ny direktør ser stort samfundsmæssigt behov for kostvejledning

I forbindelse med transaktionen indtræder Gitte Skouenborg i ejerkredsen og overtager desuden rollen som administrerende direktør i Diætisthuset. Hun ser et stort samfundsmæssigt behov for at styrke forebyggelsen af kostrelaterede livsstilsygdomme: “Samfundsmæssige og livsstilsmæssige forhold i Danmark har medført at alt for mange mennesker udvikler helbredsproblemer, såsom overvægt, diabetes, hjertekar- og mave-tarmsygdomme samt spiseforstyrrelser. I dag er 51 % af den danske befolkning klinisk overvægtige og mange udvikler følgesygdomme grundet usund livsstil. Fortsætter tendensen forudsiger WHO, at andelen vil være helt op til 70 % allerede i 2030. Langt størstedelen af disse mennesker kan vi hjælpe gennem kostvejledning og rådgivning. Det kræver at vi konstant udvikler os og udnytter alle muligheder for at interagere med kunderne”, siger Gitte Skouenborg.

Udvikling med fokus på faglighed

Diætisthusets koncept har siden stiftelsen i 2007 været på høj faglighed og nærvær i vejledningen af kunderne. Således anvender selskabet udelukkende kliniske diætister med autorisation fra Sundhedsstyrelsen, hvilket sikrer høj kvalitet og ensartethed i alle forløb: ”Et konsultationsforløb hos Diætisthuset tager altid udgangspunkt i den enkeltes aktuelle kostproblematik og livssituation. Herfra tilpasser vi rammerne for en ny og sundere livsstil sammen, så vi sikrer at kostplanen kan spille sammen med familiens hverdag. Derefter følger vi løbende op gennem konsultationer, så vi ikke efterlader kunderne alene med en uoverskuelig opgave”, forklarer Gitte Dreyer. Denne faglighed og kognitive tilgang vil fortsat danne grundlag for Diætisthusets forretning, men interaktionen med kunderne vil løbende blive udbygget, forklarer administrerende direktør Gitte Skouenborg: ”Den høje faglighed og nærværet i dialogen med kunderne vil altid være grundlaget for Diætisthusets forretning. Vi ser dog spændende muligheder for at digitalisere dele af forretningen og dermed øge tilgængeligheden til vejledning for kunderne. Vi vil løbende tilføje muligheder for at styrke sundheden for vores kunder, så de kan tilgå Diætisthusets råd og vejledning når som helst og hvor som helst”, siger Gitte Skouenborg.

Fakta

Diætisthuset blev stiftet af Gitte Dreyer i 2007 med hovedkvarteret beliggende i Roskilde og klinikker på tværs af landet. Frederik Larsen overtog rollen som adm. dir. i 2018.

Selskabet er Danmarks største kæde af kliniske diætister og tilbyder behandling af en række kostrelaterede problemer og lidelser, herunder overvægt, spiseforstyrrelser, fødevareallergier, diabetes, irritabel tyktarm, m.m.

Tema 65+ II A/S blev stiftet i 2021 af Dansk Generationsskifte A/S i partnerskab med en række private investorer. Selskabet investerer i små og mellemstore danske virksomheder, der drager nytte af en stigende befolkning over 65 år og deraf følgende effekter.

Læs mere på www.diætisthuset.dk

Kontakt

Gitte Skouenborg
Adm. direktør, Diætisthuset
27 27 69 16

Christian Thygesen
Partner, Dansk Generationsskifte A/S
31 42 33 70