Dansk Generationsskifte overtager majoritet i Dansk Polyglas

Oktober 2021

 
Dansk Polyglas A/S, der udvikler og fremstiller specialiserede kompositemner i glasfiber, har solgt 65 % af aktierne til investeringsselskabet Generationsskifte Invest II A/S under Dansk Generationsskifte.
De nuværende ejere og direktører, Kurt Nielsen og Bo Rasmussen, bibeholder 35 % af aktierne og fortsætter med at lede selskabet fremadrettet. ”Jeg er utroligt glad for at byde Dansk Generationsskifte velkommen i ejerskabet af Dansk Polyglas. Vi har søgt efter den rette partner til at løfte Dansk Polyglas til det næste niveau. Vi får nu tilknyttet de nødvendige muskler og kompetencer til gribe de muligheder der byder sig. I fællesskab vil vi udvikle Dansk Polyglas til at sikre øget vækst og flere arbejdspladser”., fortæller Kurt Nielsen, administrerende direktør og medejer af Dansk Polyglas.

Fantastiske kompetencer danner grundlag vækst

Hos Dansk Generationsskifte udtrykker partner Lars Bladt ligeledes stor tilfredshed med transaktionen og det nye partnerskab med Dansk Polyglas’ eksisterende ejere og direktører: ”Vi har med stor interesse fulgt den seneste udvikling i Dansk Polyglas. Vi vurderer at selskabet besidder nogle unikke kompetencer inden for udvikling og fremstilling af komplicerede konstruktioner i glasfiber, hvilket tiltrækker betalingsvillige kunder med store krav til følge – til gengæld mindskes konkurrencen, da få andre kan det samme som Dansk Polyglas”, forklarer partner i Dansk Generationsskifte, Lars Bladt.

Store muligheder inden for offshore vindmøller

Dansk Polyglas har igennem de seneste år haft succes med at udvikle såkaldte TP Covers (Transition Piece Covers), der er designet til at beskytte avanceret udstyr i fundamenterne i offshore vindparker forud for installationen af tårne og turbiner. På netop dette område ser de nye ejere attraktive muligheder for vækst i de kommende år: ”Dansk Polyglas har oplevet stor efterspørgsel på TP Covers i de seneste år og vi forventer kun at interessen vil stige fremover. Kapacitet fra offshore vindenergi kommer til at øges eksplosivt i den kommende periode og Dansk Polyglas besidder både de rette produkter og kompetencer til at understøtte den udvikling med TP Covers og andre konstruktioner i højeste kvalitet”, siger Lars Bladt.

Udvikling med respekt for historie og traditioner

Dansk Polyglas blev stiftet i 1985 af Kurt Nielsens far, Knud Nielsen. Som anden generation i spidsen for selskabet, er det med en vis stolthed, at Kurt Nielsen i dag ser frem mod samarbejdet med de nye partnere: ”Vi har igennem tiden løbende tilføjet nye teknikker, materialer og arbejdsmetoder for at imødekomme vores kunders ønsker. Vi vil fortsætte med at sætte kundernes behov i højsædet gennem fokus på kvalitet, fleksibilitet og et godt arbejdsmiljø. Med Dansk Generationsskifte ombord vil vi fremover være i stand til at gøre endnu mere for vores kunder og medarbejdere til gavn for alle parter”, udtaler Kurt Nielsen.

Fakta

Dansk Polyglas blev stiftet af Knud Nielsen i 1985 og er beliggende på Industrivej i Nr. Broby på Fyn.

Kurt Nielsen overtog ejerskabet og rollen som adm. dir. i 2006 i forbindelse med et generationsskifte, idet Knud Nielsen gik på pension. I 2018 tiltrådte Bo Rasmussen som selskabets salgsdirektør og overtog i den forbindelse en ejerandel af Dansk Polyglas.

Selskabet står bag en række unikke komponenter i glasfiber, bl.a. Trygfondens karakteristiske rød-hvide livreddertårne, og kunderne tæller desuden Ørsted, P. Aarsleff, Kvadrat og Bladt Industries.

Generationsskifte Invest II A/S blev stiftet i 2021 af Dansk Generationsskifte A/S i partnerskab med en række private investorer. Selskabet investerer i små og mellemstore danske virksomheder med fokus på industri, service og consumer brands.

Kontakt

Kurt Nielsen
Adm. direktør, Dansk Polyglas A/S
22 90 05 10

Lars Bladt
Partner, Dansk Generationsskifte A/S
20 68 99 51